Undvik besvär med ett stabilt bett 

Huvudvärk?

Om du inte biter jämt på hela tandraden kan du få en mängd olika problem. Förutom att tänderna riskerar nötas ner kan man drabbas av spänningshuvudvärk, sus i öronen, knäppningar eller värk i käken, ömma tuggmuskler, ilningar mm. Vid undersökningen frågar vi om du har några liknande besvär och gör en koll om du önskar det. Om vi hittar en obalans och justerar till bettet, kan du efter en tid känna att dina problem mildrats eller försvunnit helt.

Kontrollera bettet

När du genomgått en behandling, t ex lagat en tand eller satt in en bro, är vi noga med att kontrollera så att bettet tar jämt på alla tänder. Detta gör att nya problem med att någon tand går sönder minimeras.

Bettskena

När man har fått tillbaka rätt balans i bettet kan det vara bra att använda en bettskena för att få full avslappning och inte återfalla till gamla vanor. Ett generellt råd är att kontrollera sig själv att inte bita ihop under dagtid, tänderna ska bara vara i kontakt när du tuggar. Kom ihåg att ta med din bettskena när du kommer tillbaka för undersökning.